Honda potrebuje več časa za Marquezovega moštvenega kolega

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2018 .

Šef moštva Honda, Alberto Puig je povedal, da potrebujejo več časa, da preučijo možnosti, ki jih imajo na voljo za prihodnjo sezono, preden se odločijo ali se bodo odrekli uslugam Danija Pedrose ali ne.

Dani za Hondo dirka vse od svoje prve dirke z razredu MotoGP leta 2006, njegova pogodba pa se izteče ob koncu letošnje sezone. Sam je izrazil željo, da bi v trenutnem moštvu dirkal še naprej, Hondine možnosti za njegovo zamenjavo pa so se nekoliko skrčile, potem ko je Johann Zarco podpisal pogodbo z ekipo KTM. Še vedno obstaja nekaj, čeprav zelo malo, možnosti, da bi k Hondi prestopil Andrea Dovizioso, ki je zavrnil ponudbo Ducatija, Pedrosi v prid pa govori tudi junaško odpeljana dirka v Austinu, manj kot dva tedna po zlomu zapestja v Argentini.

Puig je dejal, da je podaljšanje pogodbe s Pedroso ena izmed boljši možnosti, kljub temu pa pravi, da bo razplet naslednjih nekaj dirk pretehtal pri njegovi odločitvi. “Marquez je svojo pogodbo podaljšal, na podlagi prihodnjih dirk pa želimo videti, kakšne možnosti imamo,” je povedal. “Za zdaj se še nismo pogajali z nobenim dirkačem, saj je pomembno videti in analizirati napredek dirkačev in videti, kdo se je “zataknil” in kdo ne. Želimo najboljše za naše moštvo in Dani je odlična možnost, zato je z nami že vsa ta leta.”

Pri odločitvi pa bo besedo imel tudi Marquez: “Ko imaš v svojem moštvu dirkača, kakršen je Marquez, ga je pač potrebno vprašati o njegovem mnenju glede drugega dirkača.”

Kdo bo Marquezov moštveni kolega v 2019?

Poglej rezultate

Loading ... Loading ...

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish