Honda: Pedrosa še vedno vrhunski dirkač

Avtor prispevka: , objavljeno 23. decembra 2014 .

Šef moštva Honda, Livio Suppo trdi, da je Dani Pedrosa kljub temu, da še ni postal svetovni prvak v elitnem razredu, eden izmed vrhunskih dirkačev MotoGPja.

Španec je v devetih sezonah v tovarniški ekipi Honde zmagal na 26 dirkah, toda naslova svetovnega prvaka še ni slavil, v zadnjih dveh sezonah pa ga je zasenčil moštveni kolega Marc Maruqez.

Pedrosa je bil prvi, ki je v letošnji sezoni premagal Marqueza. To se je zgodilo na VN Češke v Brnu, kasneje pa je Španec zdrsnil na četrto mesto v prvenstvu, za oba dirkača Yamahe, Valentina Rossija in Jorgeja Lorenza.

Suppo trdi, da za pomanjkanje točk ni kriv le Dani, za primer pa je navedel trčenje z Andreo Iannonejem v Avstraliji.

“Danija mi je nekoliko žal, saj je bil skoraj vso sezono na drugem mestu v skupnem seštevku,” je dejal Suppo. “Žal pa je to mesto izgubil zaradi nekaj slabih dirk, še posebej ene, kjer za slab rezultat ni bil kriv sam.

Prvi štirje dirkači so korak pred ostalimi in Dani ostaja v tem ekskluzivnem klubu. Bomo videli, kako mu bo šlo v prihodnji sezoni. Ljudje pozabljajo, da je po Jerezu prestal operacijo roke in da je v Le Mansu dirkal v slabem stanju. To mu na začetku sezoni nikakor ni pomagalo.

Težko je reči, ali je nekaj narobe, morda gre le za seštevek večih dejavnikov,” je pojasnil šef Honde. Prav slednje pa trdi Pedrosa. “Za mano je težka sezona,” je priznal. “Tu in tam sem imel več težav in nisem mogel dirkati tako, kot zmorem. Toda iz vsega tega je potrebno izluščiti nekaj pozitivnega, zato se osredotočam v prihodnjo sezono, ko upam, da bom še močnejši,” je dejal Španec, ki je pogodbo s Hondo letos poleti podaljšal do konca sezone 2016.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish