Honda odgovarja kritikom: Bili smo pripravljeni na začetek sezone, Ducati ni bil

Avtor prispevka: , objavljeno 28. marca 2020 .

Vodja Hondinega moštva Alberto Puig odgovarja na kritike Ducatijevega “šefa” Gigija Dall’Ignja, ki je nedavno izjavil, da bo preložitev začetka letošnje sezone najbolj koristila prav Hondi ter njihovemu glavnemu adutu Marcu Marquezu.

V nedavnem intervjuju za Sky Italia je Dall’Igna govoril predvsem o športnih posledicah preložitve sezone zaradi izbruha Koronavirusa. Namigoval je predvsem na dejstvo, da ta preložitev najbolj koristi prav Marcu Marquezu, ki se je še med zadnjimi testiranji v Katarju priznaval težave pri počasnem okrevanju njegove operirane rame. Puig je seveda te očitke takoj zavrnil, poleg tega pa poudaril, da je bila Honda edino moštvo, ki je že v času testa uradnim osebam zagotovila potrebno homologacijsko dokumentacijo glede njihovega motorja.

“Pri Ducatiju bi se morali bolj kot na nas osredotočiti nase ter pripraviti na vse izzive, ki so jih čakali v Katarju. Bili smo edini, ki so potrebno dokumentacijo dostavili pravi čas. Če se bo od tu naprej pojavil kakšen sum glede neustreznosti motorja katerega izmed proizvajalcev to zagotovo ne bo naš.”