Honda ni pričakovala Lorenzovega težkega začetka

MotoGP: Honda ni pričakovala Lorenzovega težkega začetka
Avtor prispevka: , objavljeno 4. aprila 2019 .

Marc Marquez meni, da Honda ni pričakovala, da bo imel njegov moštveni kolega Jorge Lorenzo toliko težav pri privajanju na njihov motocikel. Lorenzo je po dveh sezonah pri Ducatiju letos prestopil v tabor Honde. Po dveh dirkah sezone še ni uspel zabeležiti uvrstitve med najboljših deset. V Katarju je v cilj pripeljal kot trinajsti, v Argentini, drugi dirki sezone, pa kot dvanajsti.

Špancu so prestop otežile poškodbe iz lanske sezone, pa tudi ponovna poškodba zapestja pred začetkom letošnjih testiranj. Trikratni svetovni prvak je dejal, da v Argentini ne bo po nepotrebnem tvegal preveč, da se ne bi znova poškodoval. Lorenzo je tudi ob prestopu iz Yamahe k Ducatiju imel obilico težav, naposled pa je lani le našel pravo formo. Marquez je zato prepričan, da bo tudi pri Hondi Lorenzo pokazal kaj zmore. “Jorge je zelo poseben dirkač,” je dejal Marquez. “Je zelo natančen. Vedno se spusti globoko v podrobnosti. Rad ima vse podrobnosti na pravem mestu in ko se to zgodi, je zelo hiter. Svojo hitrost je že dokazal. Če mu bo uspelo biti hiter na vseh dirkališčih in se bo lahko boril za naslov, bo prvenstvo postalo precej težje. In prepričan sem, da bo znova pokazal hitrost.

Kdaj se bo to zgodilo ne vem. Fizično je zelo močan, za vožnjo motocikla pa niti ni treba biti v popolni fizični kondiciji. Vendar pa je njegov postopek prilagajanja težji, kot je pričakovala Honda.”

Lorenzo je na začetku dirke v Argentini pomotoma vključil omejevalec hitrosti, ki ga dirkači ponavadi aktivirajo pri vožnji skozi bokse, popravek napake pa mu je otežila težava z odpadlim oprijemom na ročici. “Za Jorgeja smo v Argentini načrtovali dober začetek dirke, potem pa bi moral v prvih krogih izkoristiti svoje močne točke,” je pojasnil šef moštva Honda, Alberto Puig. “Toda imel je težavo, ki je uničila dirko. Razumemo, da za Jorgeja prva polovica sezone ne bo lahka. Toda upamo in pričakujemo, da se bo boril za najvišja mesta, ko se bo prilagodil motociklu.

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish