Honda namesto Mercedesa?

Honda
Avtor prispevka: , objavljeno 6. marca 2013 .

Zadnje tedne se je veliko govorilo o motorjih, prestopih moštev k drugim dobaviteljem agregatov in podobno. Sedaj pa se je pričelo na veliko govoriti še o obuditvi nekdaj zelo uspešne naveze McLaren – Honda, saj naj bi inženirji slednjega namreč že »našli pot« v Woking. Seveda kakšne javne potrditve še ni slišati, saj je Whitmarsh jasno povedal: »Veliko se govori okoli motorjev, slišal sem za Hyundai, Hondo in Porsche, a za enkrat ne morem še nič potrditi. Vsekakor pa je na daljši rok vse mogoče in upam, da se vsi omenjeni vrnejo nazaj v formulo ena. Vse kar vam lahko povem za zdaj je, da imamo sklenjeno veljavno pogodbo z dolgoletnim partnerjem, Mercedes-Benzom. Ta velja tudi za sezoni 2014 in 2015.«

Toto Wolff iz Mercedesa se je uradno zelo ogrel za dolgoročno podaljšanje pogodbe z McLarnom, a uradnega kakor rečeno ni še nič. Zanimivo pa je tudi to, da je Honda vstopila v WTCC ob koncu lanskega leta kar bi lahko kazalo, da si Japonci želijo podlago za razvoj  1,6 litrskih turbo motorjev.

McLaren bi torej lahko z Mercedesovimi motorji vozil le še prihodnji dve sezoni, kaj pa nas čaka po letu 2015, pa za enkrat še ne vemo.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo