Honda namesto Mercedesa?

Honda
Avtor prispevka: , objavljeno 6. marca 2013 .

Zadnje tedne se je veliko govorilo o motorjih, prestopih moštev k drugim dobaviteljem agregatov in podobno. Sedaj pa se je pričelo na veliko govoriti še o obuditvi nekdaj zelo uspešne naveze McLaren – Honda, saj naj bi inženirji slednjega namreč že »našli pot« v Woking. Seveda kakšne javne potrditve še ni slišati, saj je Whitmarsh jasno povedal: »Veliko se govori okoli motorjev, slišal sem za Hyundai, Hondo in Porsche, a za enkrat ne morem še nič potrditi. Vsekakor pa je na daljši rok vse mogoče in upam, da se vsi omenjeni vrnejo nazaj v formulo ena. Vse kar vam lahko povem za zdaj je, da imamo sklenjeno veljavno pogodbo z dolgoletnim partnerjem, Mercedes-Benzom. Ta velja tudi za sezoni 2014 in 2015.«

Toto Wolff iz Mercedesa se je uradno zelo ogrel za dolgoročno podaljšanje pogodbe z McLarnom, a uradnega kakor rečeno ni še nič. Zanimivo pa je tudi to, da je Honda vstopila v WTCC ob koncu lanskega leta kar bi lahko kazalo, da si Japonci želijo podlago za razvoj  1,6 litrskih turbo motorjev.

McLaren bi torej lahko z Mercedesovimi motorji vozil le še prihodnji dve sezoni, kaj pa nas čaka po letu 2015, pa za enkrat še ne vemo.