Honda na dirki ostala še brez Bradla

Stefan Bradl Honda
Avtor prispevka: , objavljeno 19. septembra 2020 .

Honda bo na dirki za Veliko nagrado Emilie Romagne ostala še brez Stefana Bradla, ki je že na prvi dirki v Misanu čutil težave z živci v roki, posledično pa je izpustil tudi torkovo testiranje na istem dirkališču.

Nemec je sicer poskušal odpeljati drugi dirkaški konec tedna v Misanu, a je po prvem treningu, kjer je končal na predzadnjem mestu, odpovedal nadaljevanje nastopa. “Žal imam še vedno težave z desno roko, tako da ne morem voziti varno in konstantno,” je povedal Bradl, ki je razkril, da je med tednom prestal manjšo operacijo, v kateri so mu očistili živce v roki, medtem pa so videli, da gre za obsežnejše težave.”

“V Misano sem prišel, da bi dirkal, saj je zdravnik dejal, da lahko. Vendar pa se mi zdi, da ne morem voziti varno skozi celo dirko, zato smo se s Hondo odločili, da izpustim nastop in se poskušam pripraviti na dirko v Barceloni,” je še dodal Bradl, ki je ob Calu Crutchlowu in Marcu Marquezu, katerega nadomešča, že tretji Hondin dirkač, ki bo izpustil vsaj eno izmed letošnjih dirk.

Marquez si je na prvi dirki v Jerezu zlomil roko, po spodleteli vrnitvi v Brnu pa je Honda napovedala vsaj dva do tri mesečno odsotnost svetovnega prvaka, od VN Češke pa ga je na dirkah nadomeščal Bradl. Crutchlow je po VN Štajerske prestal operacijo zaradi enakih težav, kot jih ima Bradl, a je zaradi zapletov po operaciji izpustil VN San Marina v Misanu, preskočil pa bo tudi drugo dirko na tem dirkališču.

Hondine barve bosta v preostanku konca tedna zastopala Takaaki Nakagami in Alex Marquez.

Foto: Honda

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj