Honda: Marqueza bo nadomeščal Bradl, Doviziosa naloga ne zanima

Avtor prispevka: , objavljeno 5. februarja 2021 .

Vodilni možje Honda Racing Corporation so razkrili, da je njihov prvotni načrt letošnje sezone, da se Marc Marquez vrne na prvo dirko, toda če to ne bo mogoče, ga bo do vrnitve nadomeščal Stefan Bradl. S tem pa so tudi prekinili ugibanja o možnosti, da bi Španca nadomeščal Andrea Dovizioso, katerega naloga nadomestnega dirkača Honde, po mnenju Tetsura Hikite, ne zanima.

“V 2020 smo doživeli popoln poraz, vendar smo se iz njega nekaj naučili,” je povedal Hikita, ki je razkril, da so sredi težke sezone našli pomembno rešitev, ki izhaja predvsem iz gum. “Gum nismo izkoristili v celoti. Lani smo postopoma ugotovili, kako jih bolje uporabiti in to je, da gremo izven mej naših teorij.” Kljub temu pa obstaja še kar nekaj prostora za izboljšanje. “V drugi polovici sezone smo postali bolj konkurenčni, zato bi lahko rekli, da smo gume uporabili do nekje 60% njihovih zmogljivosti. Yamaha je na kvalifikacijah zares hitra, saj so očitno uspeli dobro izkoristiti gume. Nam pa v celotni dolžini dirke manjka nekaj, s čimer bi podaljšali življenjsko dobo gume, zato vem, da imamo veliko prostora za napredek,” je pojasnil Hikita, ki je razkril, da medtem, ko spremljajo Marquezovo okrevanje, v tovarni zanj pripravljajo hiter motocikel.

V primeru, da na prvih dirkah sezone ne bo nastopil, pa ga ne bo nadomeščal Dovizioso, temveč moštveni testni dirkač Bradl. “Da bi Dovizioso prišel k nam je malo verjetno. Vemo za govorice, da bi se nam lahko pridružil, toda dirkača njegovega kalibra takšna poteza ne bi zanimala,” meni Hikita. “Za zdaj spremljamo Marcovo okrevanje, saj želimo, da se vrne šele ko bo povsem pripravljen. Če mu to ne bo uspelo pravočasno, ga bo nadomeščal Stefan, tako kot lani.” Hikita pa je dodal, da iščejo način, kako bi razbremenili Bradla, ki bo poleg vloge nadomestnega dirkača, moral opravljati tudi testiranja. Kaj to točno pomeni, ni želel izdati, vendar bi se lahko zgodilo, da si do Marquezove vrnitve poiščejo drugega testnega dirkača.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj