Honda: Marquez je naša prioriteta pri razvoju

Takeo Yokoyama Honda HRC MotoGP
Avtor prispevka: , objavljeno 2. avgusta 2019 .

Tehnični direktor Honde, Takeo Yokoyama je brez dlake na jeziku priznal, da je za njihovo moštvo Marc Marquez glavna prioriteta pri razvoju motocikla za MotoGP. “Marc je naša prioriteta, saj je svetovni prvak in želimo novih zmag,” je povedal. Jorge Lorenzo in Cal Crutchlow sta v preteklosti že omenila možnost, da Hondina glavna moč, lahko postane njihova največja pomanjkljivost, če motocikel ne bo prilagojen tudi drugim dirkačem. “Cal vedno zahteva veliko in rad veliko govori,” se je pošalil Takeo. Toda kaj bi se zgodilo, če Marquez zapusti moštvo oziroma neha dirkati? “Ne skrbite, to se ne bo zgodilo. Prvak je in ne morem reči, da s svojim znanjem skrije pomanjkljivosti motocikla, toda najpomembnejše je, da še naprej sodelujemo z njim. Hondo zelo dobro pozna. Zelo nam pomaga pri razvoju in točno ve, kaj potrebuje, da je lahko hiter.”

Lorenzove poškodbe pa so Hondi prekrižale načrte, saj naj bi nekdanji dirkač Yamahe in Ducatija s svojim slogom, ki se razlikuje od Marquezovega, pomagal razviti motocikel, ki bi bil primeren tudi za druge dirkače. “Jorge potrebuje več časa, kot smo pričakovali, da bo postal hiter na našem motorju. Toda kmalu se bo vrnil in vem, da mu bo uspelo. Poznamo njegov slog vožnje in vedeli smo, da se bo nekoliko težje prilagodil, toda poškodbe so zadeve še bolj zakomplicirale. Vsakič, ko je dobil boljši občutek, se je nekaj zalomilo. Trenutno je v negativni spirali, toda ko prebrodiš to obdobje, se iz tega razvije nekaj pozitivnega,” je še dodal.

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Honda
1 leto pred

S tem ni nič narobe. Marc ma pred sabo še 5 sezon ali več, če ne bo poškodb in če delajo tako ,kot njemu ustreza je to vsaj še 3x naslov. dovolj da prepišejo vse statistike, potem pa počasi začnejo delat motor za koga drugega. Glejte kje je Yamaha ko dela motor za Rossija in Vinalesa, al pa Ducati, ki dela za Dovija pa še temu ne leži…