HONDA: Marquez je boj za stopničke zapravil s padcem na FP2

Avtor prispevka: , objavljeno 30. junija 2021 .

Šef MotoGP ekipe Honde Alberto Puig je dejal, da je Marc Marquez zapravil možnosti za boj za stopničke na dirki v Assnu s padcem na drugem prostem treningu v petek. Ob padcu je utrpel udarec v desni gleženj. Za nesrečo je Marquez okrivil elektroniko in svojega razočaranja ni skrival.

Pri Hondi so se takoj odzvali in so v elektroniko motorja vnesli spremembe, ki so Marquezu vrnile samozavest, ki jo je kazal z odlično vožnjo na nedeljski dirki, kjer je prišel iz 20. mesta na končno 7. mesto. Vedeli so, da bo dirka v Assnu veliko težja od Sachsenringa, kjer je Španec zmagal. Puig je prepričan, da če nebi prišlo do padca, bi se Marc na nedeljski dirki boril za stopničke.

“Da, Sachsenring je proga, ki je zelo primerna za Hondo in tudi za Marca Marqueza. Marc je imel tam priložnost in jo je zgrabil z obema rokama. V preteklosti Assen še nikoli ni bil lahka proga, ki bi ustrezala Hondi. V petek je nesreča še bolj zapletla zadeve. Brez padca mislim, da bi se boril za stopničke, saj nebi izgubil upanja in bi imel večjo samozavest, ki jo je prinesel iz Nemčije,” je dejal Alberto Puig.

Marquez je na sobotnih kvalifikacijah dosegel skromno 20. mesto, vendar je svoj vtis močno popravil v nedeljo, kjer je prišel do 7. mesta in s svojo vožnjo spet opozoril nase. Španec priznava, da se je dirka razpletla bolje od njegovih pričakovanj. “Dirko je začel na 20. mestu in samo v enem krogu je pridobil skoraj deset mest. To je bil Marc, ki ga poznamo. To kaže njegov trud in potencial, ki ga ima. Resnično se veselimo, da ga bomo spet videli v Avstriji po premoru, ko si bo še bolj opomogel,” je še dodal šef ekipe Honde Puig.

Padec Marca Marqueza na petkovih treningih:

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish