Honda je daleč najzahtevnejši motor

Avtor prispevka: , objavljeno 3. aprila 2018 .

Cal Crutchlow pravi, da je Hondin motocikel še vedno daleč najzahtevnejši za vožnjo, čeprav je japonski proizvajalec uspel najti nekaj izboljšav. Honda je bila dobra tudi med zimskimi testiranji, saj so njihovi dirkači bili konkurenčni na vseh stezah, katere zaznamujejo različne karakteristike.

Dobro formo je na prvi dirki sezone v Katarju z drugim mestom potrdil tudi aktualni svetovni prvak Marc Marquez, toda Crutchlow, ki je z enako specifikacijo motorja pripeljal do četrtega mesta, pravi, da ima pod sabo še vedno najtežavnejši paket na štartni vrsti, in da razlika v primerjavi s tekmeci prihaja s strani dirkačev. “Honda ni boljša od drugim motorjev, ima pa najboljše dirkače. Poglejte, kako vozi Marc, ali kako vozi Dani (Pedrosa), tudi sam sem se naučil vožnje s tem motorjem. Toda Honda je daleč najzahtevnejši motocikel. To lahko vidite na TV ekranih, le odprite oči in videli boste. V boljši formi smo, kot v prejšnjih sezonah, toda mislim, da dirkači od sebe dajemo največ.”

Britanec je četrto mesto na stezi Losail pripisal napredku Honde, pa tudi lastnemu napredku. “Steza v Katarju mi ne leži najbolj, kaj šele Hondi, toda motor je očitno nekoliko boljši, pa tudi sam vozim bolje, rezultati pa so kombinacija obojega,” je dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish