Honda: Izboljšati se moramo na številnih področjih

Avtor prispevka: , objavljeno 13. februarja 2023 .

Šef moštva Repsol Honda, Alberto Puig je priznal, da Honda po prvih zimskih testiranjih v Sepangu še ni na nivoju, na katerem bi želeli biti, ter da se morajo izboljšati na številnih področjih.

Marc Marquez, ki je lani izpustil nastop na šestih dirkah, a je bil kljub temu najvišje uvrščeni Hondin dirkač v prvenstvu, je Malezijo zapustil nezadovoljen z nivojem motocikla RC213V, za katerega je dejal, da je potreben dramatičnih izboljšav kljub trudu Hondinih inženirjev.

“V Sepangu smo preizkušali evolucijo motocikla, katerega smo preizkusili v Valenciji,” je pojasnil Puig. “Testiranja se bodo za nas končala v Portimau. Očitno je, da še nismo dosegli svojega cilja. Še naprej moramo preizkušati rešitve, saj imamo veliko zamisli, vendar jih moramo postaviti na stezo in se prepričati, da delujejo in to počnemo v tem trenutku.”

Marquez je dejal, da je Hondin pogonski agregat dovolj močan, a je velika težava ta, da te moči zaradi slabega oprijema zadnje gume ne morejo prenesti na stezo. Puig pa pravi: “To je eden izmed naših ciljev, toda ni edini. Izboljšati se moramo na številnih področjih. Verjamemo, da smo na pravi poti. V Sepangu smo imeli štiri motocikle, ki so bili enaki, le z drugačnimi nastavitvami, toda nimamo povsem novega koncepta. Svojih ciljev nismo dosegli, čeprav nam agregat in šasija dopuščata še marsikaj, a potrebujemo več časa.”

Honda pa je iz testiranj v Maleziji odnesla vsaj eno pozitivno stvar in ta je, da je Marquez tokrat vozil brez poškodb. “Marc je dobro, njegovo stanje je precej boljše, kot lani tak čas. Lahko odpelje veliko krogov, brez da bi naslednje jutro čutil posledice v obliki bolečin.”

Puig pa je dejal, da tudi drugi svetovni prvak v ekipi, Joan Mir, lepo napreduje. “Joan napreduje, vedno boljši je in vedno bolj razume motocikel.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

3 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Tomaz Krmac
7 mesecev pred

Honda že 4 leta ve kaj mora narediti 🙂

Mirko Žuran
7 mesecev pred
Odgovori  Tomaz Krmac

lah bi dovolil se komu drugemu da bi sodeloval pri razvoju

Borut Logar
7 mesecev pred

Nikoli več ne boste prevaranti