Honda čez zimo “našla” 223 konjskih moči

Avtor prispevka: , objavljeno 25. januarja 2016 .

Španski novinar Manuel Franco trdi, da je Hondi po katastrofalni lanski sezoni, čez zimo uspel veliki met, ki bi jih lahko izstrelil v sam boj za naslov prvaka letošnje sezone.

Pogonski agregat japonskega proizvajalca naj bi bil letos kar 223 konjskih moči močnejši od tistega, s katerim sta lani nastopala Fernando Alonso in Jenson Button. Pridobitev naj bi izhajala iz izboljšav notranjega izgorevanja (70km), še največ pa naj bi pridobili zaradi izboljšanih sistemov za obnovo energije (163km).

“Hondina tovarna na Japonskem je delovala 24 ur na dan, brez božičnih praznikov,” trdi Franco, ob tem pa zgodbi očitno verjamejo na stavnicah, saj ena izmed brazilskih stavnic Alonsa uvršča med štiri favorite za naslov letošnjega svetovnega prvaka. Pred njim sta Mercedesova dirkača in Sebastian Vettel, Španec pa je izenačen s Kimijem Raikkonenom.

Španski mediji pa poročajo, da je McLanova šasija že prestala vse potrebne preizkuse trkov, in jo zdaj sestavljajo v Wokingu. Na njej naj bi videli kratek nos, podoben Red Bullovemu, zadek pa naj bi bil prav tako vitek kot lani.

74 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje