Hockenheim v 2017 ne bo gostil Formule 1

Avtor prispevka: , objavljeno 24. novembra 2016 .

Šef nemškega dirkališča Hockenheimring, Georg Seiler je potrdil, da njegove steze prihodnjo sezono ne bo na koledarju dirk formule ena, saj z Bernijem Ecclestonom nista našla skupnega jezika.

Sezona 2017 se je tako že skrajšala na 20 dirk, 30. julija, ko naj bi bila na sporedu VN Nemčije, pa se bo karavana mudila na Madžarskem Hungaroringu. Novia pa pravzaprav ni presenetila ne ene ne druge strani, saj je Seiler dejal, da “nikakršna ponudba ne bi bila dovolj dobra, da bi izključila ekonomsko tveganje, kar je bil prvi in glavni pogoj za organizacijo dirke. Škoda, vendar nič presenetljivega, saj dirka ni bila potrjena, med formulo ena in Hockenheimringom pa ni bilo sklenjenega nikakršnega dogovora.”

“Ne vem, kako bi lahko rešili to dirko,” je novico komentiral Ecclestone. “Neverjetno je, da ob toliko nemških svetovnih prvakih, ter kljub temu, da je nemški Mercedes osvojil konstruktorski naslov prvaka, in da bodo Nemci zagotovo letos dobili še enega svetovnega prvaka med dirkači, v Nemčiji ni zanimanja za formulo ena.”

Britanec je pojasnil, da je Hockenhimring dal prenizko ponudbo: “Bili so pripravljeni nadaljevati pod enakimi pogoji, kakršni so veljali zadnja tri leta, ki pa niso ustrezali nam,” je pojasnil Ecclestone. “Poskušali smo jih obdržati pri življenju, a zdaj nam je zmanjkalo zdravil.”

Foto: Press

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish