Hirvonen najhitrejši v Mehiki

Avtor prispevka: , objavljeno 7. marca 2013 .

 

Finec Mikko Hirvonen je bil najhitrejši na kvalifikacijah za mehiški reli. Citroenov dirkač je bil 0.7 sekunde hitrejši od drugo uvrščenega Evgenija Novikova s Fordom. Thierry Neuville in Mads Ostberg si delita tretje mesto s 3.2 sekunde zaostanka za Hirvonenom.

“Zaenkrat nam gre dobro. Začetek je popoln. Zdaj pa moramo v takem stilu opraviti še z ostalimi etapami,” je po končani kvalifikacijski etapi povedal Hirvonen, ki se bo najbrž odločil, da bo na prvo pravo etapo zapeljal kot trinajsti, tako da bo trasa že očiščena. “Tu je zelo pomembno, kdaj greš na stezo. Podlaga je trda, pogoji pa suhi, zato je bolje, da se na etapo podaš čim kasneje.”

Tovarniški dirkači Citroena in M-Sportovi dirkači so danes vozili z mehkimi gumami, pri Volkswagnu pa so izbrali trše, kar je presenetilo Hirvonena. Sebastien Ogier je bil najhitrejši dirkač VW. S 3.9 sekunde zaostanka je bil peti, dve mesti pred moštvenim kolegom Jari-Mattijem Latvalo.

“O izbiri gum smo se pogovorili v ekipi, ” je povedal Ogier. “Morda so bile mehkejše gume hitrejše, a smo se odločili, da bomo vozili na trdih. Bili smo prvi na etapi, tako da smo je čistili.”

Jari-Matti Latvala pa je dodal: “Na tem reliju je važno, kako ravnaš z gumami. Šele v cilju se bo pokazalo, kdo se je danes odločil prav.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish