Hill: Verstappen me spominja na Senno

Avtor prispevka: , objavljeno 12. novembra 2018 .

Nekdanji svetovni prvak Damon Hill je dejal, da ga Max Verstappen spominja na Ayrtona Senno, ob tem verjame, da se bo iz svojih napak veliko naučil tako kot se je tudi Brazilec. Dirkač Red Bulla je zaradi trčenja z Estebanom Oconom izgubil praktično zagotovljeno zmago in čeprav je Hill za glavnega krivca okrivil prav francoskega dirkača je prepričan, da bi izkušenješi dirkač pustil več prostora kot ga je Nizozemec in se tako izognil kontaktu.

“Nekoč je bil v Formuli 1 fant, ki se je občasno zaletaval v ostale dirkače, ko to ni bilo potrebno. Mislil sem seveda na Senno. To je nekakšen vzorec vseh mladih dirkačev.”

“Jasno je, da Ocon ne bi smel priti v takšno situacijo z vodilnim dirkačem dirke. Ampak Max je tvegal namesto, da bi odehal in enostavno počakal na boljšo priložnost, da ga prehiti nazaj. Nočem biti kritičen do Maxa, saj to ne bo ničesar spremenilo. Še vedno bo tvegal in vozil tako kot vozi sedaj. Se pa bo zagotovo kaj naučil in bo sčasoma vozil tako kot se je Lewis sedaj.”

“Spoznal bo, da je pomembno, da v boju za zamgo ne počneš tako tveganih stvari.”

Britanec je tudi priznal, da je imel Ocon vso pravico, da prehiti Verstappena in se vrne v isti krog.

“To je zanimiv argument, tudi Ocon je bil pod pritiskom. Vendar moraš zelo paziti, ko se boriš z vodilnim dirkačem. Mogoče tudi tako, da moštvo po radijski zvezi vprašaš, ‘Ali lahko pojasnite Red Bullu, da ga želim prehiteti in se vrniti v isti krog.’

“Toda prehitel bi ga le za nekaj krogov nato bi ga Verstappen prehitel nazaj.”

Z njim se strinja tudi še en nekdanji dirkač Formule 1 Felipe Massa, ki je ta dirkaški konec tedna deloval kot strokovni komentator na brazilski televiziji.

“Zagotovo je bilo nekoliko nenavadno videti kako Ocon poizkuša v tem delu dirke prehiteti Verstappena. Razumem, da je imel Ocon boj sveže pnevmatike. Pravilo pravi, da če si v takšnem primeru hitrejši lahko prehitiš, vendar moraš paziti, kar pa se tu ni zgodilo.”

“Krivde ne želim pripisati Maxu, mogoče bi lahko le malenkost bolj pazil. Ocon je tvegal preveč, toda morda bi se Max lahko temu izognil.”

Dogajanje na tehtanju pa je Brazilec komentiral z besedami:

“Saj poznate Maxa in ko kri malo zavre, se lahko zgodi.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish