Hill: Privilegiji Ferrarija so dobri za F1

Avtor prispevka: , objavljeno 8. decembra 2013 .

 

Nobena skrivnost ni, da je moštvo Ferrari v zameno za podpis pogodbe Concorde pred nekaj leti prejelo možnost veta na spremembe pravil. Kasneje je v javnost pricurljal tudi podatek, da ekipa iz Maranella ob koncu sezone za svojo uvrstitev v konstruktorskem prvenstvu dobi več denarja, kot ostale, nazadnjepa je predsednik italijanskega proizvajalca avtomobilov razkril tudi, da imajo veliko moč pri odločanju o tem, kdo bo novi šef formule ena, ko bo vajeti najhitrejšega cirkusa izpustil Bernie Ecclestone.

83-letni Britanec si želi, da bi formulo ena v bodoče vodil sedanji šef ekipe Red Bull, Christian Horner, s čimer pa se ne strinja Di Montezemolo.

Po mnenju mnogih je to, da ima Ferrari takšno moč, zelo nepošteno, Damon Hill pa meni, da za takšno stanje obstajajo dobri razlogi.

“Ferrari je bil vedno izjema v tem športu in za to je kar nekaj dobrih razlogov,” je povedal Hill. “Osebno ne vem, kako ima lahko v nekem športu eden izmed tekmecev poseben status, a kot kaže za to obstajajo dobri marketinški razlogi. Ekipe, ki so v tem športu dlje imajo v njem več besede, kar je povsem pošteno.”

Vprašanje pa ostaja, zakaj tako vidnega posebnega statusa ne uživata moštvi McLaren ali Williams, ki sta drugi najstarejši in najuspešnejši moštvi v zgodovini formule ena.

Foto: Ferrari