Helmut Marko ostaja svetovalec ekipe Red Bull

Avtor prispevka: , objavljeno 5. januarja 2024 .

Čeprav nekdanji dirkač formule ena in svetovalec ekipe Red Bull Racing, Dr. Helmut Marko šteje že 80 let, bo še nekaj let ostal na svojem položaju v moštvu iz Milton Keynesa, ne moti pa ga niti natrpan urnik sezone 2024, kjer je na sporedu kar 24 dirk: “Zame to ni nič stresnega. Toda Avstralija je čudovita in že zdaj se veselim, da odpotujem tja,” je povedal in dodal: “Za Red Bull Racing delam od petka dopoldan, do nedelje zvečer in to delam z veseljem.”

Marko, sicer doktor prava, je bil v zadnjih časih večkrat v središču pozornosti zaradi nerodnih izjav, vse glasneje pa se govori, da so odnosi med njim in šefom moštva, Christianom Hornerjem vse prej kot odlični. Horner naj bi se želel znebiti Avstrijca, s čimer pa se ne strinja Hornerjev dirkač Max Verstappen, ki naj bi postavil celo ultimat, da bo z Markom odšel tudi sam.

Helmmut Marko tako ostaja na svoji funkciji v ekipi Red Bull Racing vsaj še naslednja tri leta, v letošnji sezoni pa bo sodelovali pri pomembni odločitvi, ko bo ekipa med Sergiom Perezom in Danielom Ricciardom izbirala bodočega Verstappnovega moštvenega kolega.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj