HELMUT MARKO o sezoni 2021: Ni več izgovorov!

Avtor prispevka: , objavljeno 25. decembra 2020 .

V pogovoru na avstrijski televiziji Servus TV, kjer je tekla beseda o zaključku sezone, je Helmut Marko izdal nekaj zanimivih vpogledov v zakulisje ekipe Red Bull. Avstrijec je spregovoril tudi o razvoju mladih dirkačev v njihovem programu.

O enoletni pogodbi za Sergia Pereza je povedal: “Če bo pri nas eden izmed mladih dirkačev zares izstopal, bi imeli za leto 2022 opcijo, da v Formulo 1 privedemo znova mladega dirkača. Sedaj imamo z Yukijem Tsunodo po dolgih letih znova Japonca v Formuli 1, ki je zelo hiter. Imamo še Estonca in Indijca (Vips in Daruvala). Imamo veliko dobrih ljudi in v nižjih serijah druge dirkače iz vseh možnih držav.

Tačas v Red Bullov podmladek spadajo:      

Juri Vips (EST), Formula 2

Jack Doohan (AVS), Formula 3

Dennis Hauger (N), Formula 3

Jonny Edgar (VB), Formula 4

Liam Lawson (AVS), Formula 3

Jean Daruvala (IND), Formula 2

Igor Fraga (BR), Formula 3

Jak Crawford (ZDA), Formula 4

Ukyo Sasahara (J), Super Formula

Helmut Marko je poudaril, da za Red Bull v sezoni 2021 ni več izgovorov, kar pomeni, da ekipa v prihodnjem letu cilja na naslov prvaka.

Avstrijec nadaljuje: “Za Formulo 1 ni vedno mogoče zagotoviti nemotene oskrbe z nadarjenostjo, če pa bi drugi imeli takšne rezultate s svojimi nasledniki, bi bili zelo zadovoljni. Povrhu pa je treba dodati, da tudi tisti dirkači, ki niso prišli v Formulo 1, svoj denar služijo z dirkalnim športom, torej z dejavnostjo, ki jo ljubijo.

O sezoni 2021 za Red Bull, pa Marko pravi: “Povlekli smo svoj nauk, ni več nobenih izgovorov. Motor bo občutno zmogljivejši. Vse kar je Honda doslej obljubila, je tudi izpolnila. Tukaj vidimo občuten napredek. Tehnika dirkalnikov ne bo bistveno drugačna. Naš celoten paket pa se je tekom letošnjega leta dobro razvil.”  

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish