Hči stopa v Frankove čevlje

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2013 .

 
Claire Williams, hči Franka Williamsa, ustanovitelja moštva Williams, je bila danes javnosti predstavljena kot namestnica šefa ekipe. Njen novo ustanovljeni položaj v ekipi ji bo omogočil delo tik ob svojemu pčetu Franku, kjer se bo priučila vodenja moštva, da bo to lahko v prihodnosti počela samostojno. Claire se je moštvu Williams pridružila leta 2002, kjer je delovala kot predstavnica za stike z javnostjo, pred tremi leti pa je prevzela vodenje marketinga.

Claire je svojo novo službo dobila še pred začetkom letošnje sezone, a so zaradi smrti njene mame, Lady Virginie z javno objavo počakali.

“V veliko čast mi je, da sem postala namestnica šefa ekipe. Veselim se dela ob Franku, kjer mu bom pomagala voditi ekipo v letošnji in prihodnjih sezonah. Odrastla sem v tem športu in se učila malih skrivnosti od enega izmed legendarnih šefov v formuli ena. Zaradi tega se čutim dobro pripravljena na ta novi izziv.

Razumem predanost vsakega posameznika v ekipi, ki se trudi postaviti naš dirkalnik na stezo in odločena sem nas spraviti nazaj na vrh. Ta mesec je bil zaradi smrti moje matere žalosten tako za mojo družino, kot za ekipo Williams, toda zdaj se je začela sezona in moramo gledati v prihodnost. Čutim, da imam privilegij sodelovati pri uspešnem poglavju ekipe.”

Frank Williams je svojo hčer označil kot pomemben člen ekipe, saj naj bi imela vse, kar je potrebno za vodenje le te. “V zadnjih desetih letih je Clair neumorno delala za Williams. Njeno poznavanje športa in strast do te ekipe ni vprašljiva in ponosen sem, da se je v tem času pokazala kot pomemebn ter dragocen člen.

S Claire namestu namestnika šefa ekipe zdaj vem, da je prihodnost ekipe zagotovljena in da je v sposobnih rokah. Clairino imenovanje je blagoslovila tudi Ginny, ki bi bila zelo ponosna, če bi videla Claire na tem mestu ob meni,” je povedal Frank.

Clair Williams bo še naprej opravljala tudi vlogo vodje komercialnega oddelka v moštvu.