Hayden po 10 letih znova na Hondi

Avtor prispevka: , objavljeno 18. oktobra 2016 .

Nicky Hayden se bo ta konec tedna po desetih letih vrnil na dirkalni motocikel tovarniške Honde, saj bo Američan na dirki za VN Avstralije nadomeščal poškodovanega Danija Pedroso.

Hayden je letos že dirkal v razredu MotoGP in sicer na dirki v Aragoniji, kjer je zamenjal Jacka Millerja. Dirko je končal na 15. mestu, 40 sekund za zmagovalcem.

“Noro naporno bo, toda hkrati je to lepa priložnost, da se vrnem v moštvo, s katerim sem leta 2006 postal svetovni prvak, ” je dejal Hayden. “Že ob sami misli, da bom v Phillip Islandu dirkal s tovarniško Hondo, mi na plano privrejo številna čustva, zato se Hondi iskreno zahvaljujem za priložnost in zaupanje.”

Čeprav je dirkaški naslov letos že oddan Marcu Marquezu, pa je v boju za naslov najboljšega moštva in najboljšega proizvajalca še odprt. Repsop Honda ima v prvenstvu moštev 51 točk prednosti pred Movistar Yamaho, v prvenstvu konstruktorjev pa Honda vodi z 28 točkami prednosti pred Yamaho.

Kdo bo Pedroso nadomeščal na dirki v Sepangu pa za zdaj še ni jasno, saj bo moral Hayden na isti dan dirkati v Katarju, kjer se bo končala sezona razreda Superbike, kjer Američan letos nastopa redno.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish