Haas z novo karoserijo

Avtor prispevka: , objavljeno 28. marca 2016 .

Po velikem trku s Fernandom Alonsom na prvi letošnji dirki v Avstraliji je ekipa Haas svojemu dirkaču Estebanu Gutierrezu pripravila novo, spremenjeno karoserijo, ki jo bo lahko mladi Mehičan uporabil že na naslednji dirki v Bahrajnu ta vikend.

Alonso je od zadaj naletel na dirkalnik letošnje nove ekipe in tako sta morala oba predčasno zaključiti prvo letošnjo dirko.

»Nekatere dele, tudi same šasije, smo poslali v dokončno kontrolo nazaj v Evropo, saj teh postopkov ne moramo izvesti v  Bahrajnu. S seboj imamo namreč dovolj delov, da lahko sestavimo novo, izpopolnjeno karoserijo in jo tako uporabimo na naslednji dirki. Trenutno bomo popravili in jo uporabili kot rezervo,« je pojasnil lastnik ekipe Günther Steiner.

Avstrijec je ob tej priložnosti pohvalil svojo sodelavce v ekipi. »Fantje so morali in še morajo delati dneve in noči, da bomo lahko ponovili uspeh iz Avstralije. Očitno smo izbrali dobre posameznike, ki se raje ubadajo z rešitvami kot s problemi. Tako namreč dosegamo visoko delovno kvaliteto,« je za svoje mehanike našel pohvalne besede lastnike ekipe.

Navkljub nesreči enega voznika je bila ekipa s svojo prvo dirko v Avstralijo zelo zadovoljna, saj je bil njihov dirkač Romain Grosjean na koncu šesti ter kasneje s strani ljubiteljev Formule 1 proglašen za najboljšega dirkača tekme.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj