Hankook v boj proti Pirelliju za vstop v F1

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2018 .

Čeprav je francoski Michelin izključil možnost sodelovanja v natečaju za novega gumarja Formule 1 za sezono 2020, pa se bo Pirelli vendarle soočil s konkurenco.

FIA je razpisala natečaj za izbiro novega uradnega dobavitelja gum v prvenstvu Formule 1, ki bo v sezoni 2020 moštvom moral dobaviti gume enakih specifikacij, kot so letošnje, zatem pa v sezoni 2021 18-palčne gume. Michelin je v izjavi za javnost izrazil nezadovoljstvo nad različnimi pravili glede gum v sezonah 2020 ter 2021, pa tudi nad “predpisanim zmanjšanjem performans gum, ki so navedene, kot način za izboljšanje šova.”

Michelin torej lahko izključimo iz seznama kandidatov, toda nemški Auto Motor und Sport trdi, da je Hankook stopil v stik z moštvi, saj naj bi se resno zanimali za vstop v prvenstvo Formule ena. Da se za vlogo uradnega gumarja poleg Pirellija zanimajo tudi drugi, je potrdil tudi predsednik mednarodne avtomobilistične zveze FIA, Jean Todt. “Nimam še seznama prijav na razpis, vem pa, da je prijavljenih več proizvajalcev, kot eden. Še pred avgustom pa sem vedel, da se Michelin ne bo med kandidati,” je pojasnil.

Južno Korejski proizvajalec gum naj bi se že leta 2014 zanimal za vstop v Formulo ena, ko naj bi se večkrat sestali s takratnim šefom, Bernijem Ecclestonom, a do realizacije ni prišlo, so pa takrat pustili odprta vrata bodočim priložnostim.

Hankook gume že dobavlja prvenstvu DTM ter Formule 3.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj