Hamiltonu zmaga po taktični napaki Ferrarija

Avtor prispevka: , objavljeno 13. junija 2016 .

Lewis Hamilton je dirko za VN Kamade v Montrealu začel slabo. Po levi ga je še pred prvim ovinkom obvozil Sebastian Vettel s ferrarijem, po desni se je ob njega zapeljal moštveni kolega Nico Rosberg, s katerim sta celo rahlo trčila. Nemec je moral zapeljati na travo, in njegova dirka je bila uničena, saj je ozgubil ogromno mest.

Vodilni Vettel je med fazo virtualnega varnostnega avtomobila opravil menjavo gum, s čimer je bil obsojen na taktiko dveh postankov. Čeprav je kratkoročno pridobil, se je proti koncu dirke, ko je postalo jasno da Pirellijeve gume držijo nenavadno dolgo, izkazalo da je šli za veliko napako, ki je Nemca najverjetneje stala zmage.

Kljub manj obrabljenim gumam, dirkač Ferrarija v zadnjih krogih dirke ni mogel mimo Hamiltona.

Nepričakovano so se tretjega mesta veselili pri Williamsu. Za veselje je poskrbel Finec Valtteri Bottas.

Rosberg, ki je moral po dotiku s Hamiltonom v prvem ovinku zapeljati s steze, je padel na deseto mesto. Med prebojem do petega mesta  se mu je začel pregrevati dirkalnik, nato je moral zaradi puščajoče gume na nenačrtovano menjavo, na koncu pa se je v boju z Maxom Verstappnom še zavrtel na stezi. Kljub drugi slabi dirki zapored pa Nemec, ki še vedno ne želi podpisati nive pogodbe z Mercedesom, ostaja v vodstvu v točkovanju svetovnega prvenstva.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo