Hamiltonu zmaga na premierni dirki v Katarju, Verstappen drugi

Avtor prispevka: , objavljeno 21. novembra 2021 .

Lewis Hamilton je zmagovalec premierne dirke Formule 1 v Katarju, kjer pa je proti tekmecu za naslov, Maxu Verstappnu, pridobil le minimalno število točk. Nizozemec, ki je zaradi kazni dirko začel s sedmega mesta, je namreč končal na drugem mestu in postavil tudi najhitrejši krog na dirki, s čimer je osvojil dodatno točko. Hamilton je njegovo prednost zmanjšal na osem točk, do konca sezone pa sta še dve dirki.

Tretji je končal dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso (Alpine F1), za katerega so to šele prve stopničke po VN Madžarske 2014, pred Sergiom Perezom in moštvenim kolegom Estebanom Oconom, ki je bil peti.

Dirko so še pred začetkom zaznamovale kazni za Verstappna in Valtterija Bottasa, med samo dirko pa eksplozije gum.

Lewis Hamilton, 1. mesto

“Dirka je bila zelo neposredna, na koncu koncev je moštvo dobro opravilo svoje delo, saj smo danes zares potrebovali točke. Lepo je zmagati dvakrat zapored, s čimer smo v dobrem položaju pred zadnjima dvema dirkama.”

Max Verstappen, 2. mesto

“K sreči smo dobro začeli dirko, dobro pa je bilo tudi, da smo na koncu odpeljali najhitrejši krog na dirki.”

Fernando Alonso, 3. mesto

“Minilo je sedem let, toda končno smo osvojili stopničke. Vesel sem za moštvo, ki se je odlično izkazalo, tudi dirkalnik je zelo zanesljiv in hiter. Na to sem dolgo čakal, zato sem zelo vesel.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish