Hamiltonu prvi trening v Monaku

Avtor prispevka: , objavljeno 27. maja 2016 .

Tudi v Monaku smo na prvem prostem treningu videli znan prizor. Na vrhu časovnice sta se znašla oba dirkača Mercedesa, Lewis Hamilton pred Nicom Rosbergom.

Tretji je bil Sebastian Vettel, za njim pa sta se uvrstila dirkača Red Bulla.

Hamilton in Rosberg sta prva na uradnem treningu preizkusila nove ultramehke gume, ki naj bi bile okrog sekunde hitrejše od navadnih mehkih. Posledično sta si izmenjevala najhitrejše čase, na koncu pa je Hamilton postavil najhitrejši čas 1:15.537. Rosbergov najboljši krog pa je bil le desetinko slabši. Poleg Mercedesovega dvojca je bil Vettel edini dirkač, ki je krog odpeljal hitreje kot v minuti 16 sekund. Za nemcem je trening končal Daniel Ricciardo, ki je bil z novim Renaultovim motorjev nekoliko boljši od zmagovalca zadnje dirke, Maxa Verstappna.

Danil Kvjat je bil s toro rossom šesti. Bil je za odtenek hitrejši od Nica Hulkenberga in Sergia Pereza.

Kimi Raikkonen, ki je razjezil Ricciarda, ko ga je zmotil v enem izmed njegovih krogov, je odpeljal šele deveti čas. Carlos Sainz v drugem toro rossu pa je zaključil prvo deseterico.

Priprave na dirkaški konec tedna so se slabo začele tudi za moštvo Williams. Valtteri Bottas je bil z enajstim mestom najvišje uvrščeni dirkač ekipe iz Grova, medtem ko je Felipe Massa trening končal v prvi tretjini, ko je trčil v zaščitno ograjo.

Trening se je končal predčasno, ko je Jensin Button zadel v dvignjen pokrov drenažnega kanala. Ta je močno poškodovalnjegov dirkalnik, Britanec pa jo je k sreči odnesel brez poškodb.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo