Hamiltonu manjka Vettlove predanosti

Avtor prispevka: , objavljeno 10. januarja 2019 .

Nico Rosberg je letih med 2014 in 2016 dodobra spoznal Lewisa Hamiltona, katerega je kot moštvenega kolega premagal v neposrednem dvoboju v moštvu Mercedes. Nemec pravi, da Hamiltonu primanjkuje predanosti, kar se tiče sodelovanja z inženirji, kar pa je odlika Sebastiana Vettla, Hamiltonovega zdajšnjega največjega tekmeca.

Medtem ko Vettel med dirkaškim koncem tedna veliko časa preživi v garaži s svojimi mehaniki, tega po mnenju Rosberga ne moremo reči, čeprav Britanec pogosto zasluge za uspehe pripiše tudi ekipi. “Vettel tesno sodeluje z inženirji in je v tem pogledu boljši, kot Lewis,” je dejal Rosberg. “To je predanost, kakršne Hamilton nima.”

Vettlovo sezono 2018 so zaznamovale dirkaške napake, ki so Hamiltonu olajšale pot do petega naslova svetovnega prvaka, toda Rosberg pravi, da za dirkača Ferrarija še zdaleč ni vse izgubljeno, saj se je sam po podobni sezoni pobral in osvojil naslov prvaka. “Ne vem točno, kaj se je dogajalo z njim, toda v tem športu včasih vse gre dobro, nato pa ena sama napaka vse podre in izgubiš samozavest. To se je zgodilo meni v sezoni 2015, ko sem se boril proti Hamiltonu. Moral sem spremeniti svoj pristop. Odločil sem se, da moram biti jaz tisti, ki vodi igro. Lewis zelo rad postavlja svoja pravila, a sem prevzel nadzor in mu nisem dovolil, da bi našel motivacijo. Zatem pa sem osvojil naslov prvaka.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish