HAMILTONOVO pojasnilo po pozitivnem testu na COVID-19

Avtor prispevka: , objavljeno 1. decembra 2020 .

Uničen sem, ker ta konec tedna ne bom mogel dirkati.” Tako se začne njegova kratka izjava, v kateri svetovni prvak Formule 1 in dirkač Mercedesa ni izrazi le svojega obžalovanja, da bo moral izpustiti predzadnjo dirko letošnjega prvenstva.

Hamilton sprva pojasni: “Pretekli teden sem imel tri negativne teste. Včeraj dopoldan pa sem se prebudil z rahlimi simptomi. Zaradi tega sem zahteval še en test in ta je bil pozitiven. Takoj sem šel v izolacijo za deset dni.” In kljub temu, da se je skupaj z ekipo od junija strogo držal predpisanih smernic Formule 1, doda Hamilton. “Skupaj z ekipo smo sprejeli vse možne ukrepe in povsod sledili pravilom, da bi bili na varni strani.” Sedaj pa bo moral izpustiti vsaj eno dirko. “To me jezi. A sedaj je glavna prioriteta, da sledim smernicam in predlogom, s čim bi zaščitil druge.

Hamiltonova izjava po pozitivnem testu na koronavirus.

Britanec še doda, da je lahko srečen, ker ima le lažje simptome. “Počutim sem dobro in storil bo vse, da ostanem zdrav in dobro telesno pripravljen.” Svojo izjavo Hamilton zaključi s sporočilom svojim navijačem. “Prosim, pazite dobro nase. Nikoli nisi dovolj previden. Vsi živimo v zaskrbljujočih časih. Dobro moramo skrbeti zase in za druge. Ostanite pozitivni.” Tačas še ni znano, kdo bo Hamiltona zamenjal na dirki VN Sakhirja ta konec tedna, prav tako pa tudi ni jasno, ali bo moral Hamilton izpustiti tudi finale v Abu Dabiju.                            

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish