Hamiltonova zmaga pod vprašajem

Avtor prispevka: , objavljeno 22. julija 2018 .

Zmaga Lewisa Hamiltona na VN Nemčije je, kot smo že poročali, pod vprašajem, saj je Britanec najprej zapeljal na uvoz v bokse, nato se pa na nedovoljen način vrnil na stezo. Če se bodo komisarji odločili kaznovati dirkača Mercedesa, bi lahko izgubil zmago, zaradi večjega zaostanka Kimija Raikkonena na tretjem mestu pa bo pristal na drugem.

Hamilton je pojasnil, da je želel ravnati drugače, kot Raikkonen, ki je takrat vodil, zato je prišlo do zmede v komunikaciji preko radijske zveze. “Prišlo je do zmede,” je dejal. “Bil sem v 16. ovinku in Kimi je zapeljal v bokse, kamor so poklicali tudi mene, zato sem vprašal, če gre Kimi v bokse. Sporočili so mi “ostani zunaj” a sem bil že na uvozu v bokse, potem pa sem čez travo zavil nazaj na stezo. Takrat so mi sporočili “ne, ostani notri” a sem bil že na stezi.”

Britančevo pojasnilo tako zmanjšuje možnost, da se izogne kazni, saj bi to lahko storil le, če bi moštvu uspelo dokazati, da je iz uvoza v bokse zapeljal zaradi višje sile in ne zaradi lastne odločitve.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish