Hamiltona Rosbergova odločitev ni presenetila

Avtor prispevka: , objavljeno 3. decembra 2016 .

Poraženec v dvoboju za naslov svetovnega prvaka sezone 2016, Lewis Hamilton je dejal, da ga odločitev Nica Rosberga, da pri 31 letih konča kariero dirkača Formule 1, ni presenetila. Hamilton in Rosberg sta eden proti drugemu tekmovala vse od začetkov v kartingu, Britanec pa je v svojem slogu dejal, da ga zdaj, ko ga je Rosberg premagal prvič v 18 letih dirkanja, ne preseneča, da se je odločil za umik.

“Ta šport ga bo pogrešal in želim mu vse najboljše,” je dejal Hamilton, ki je izkoristil priložnost za morda še zadnjo zbadljivko na račun zdaj že nekdanjega moštvenega kolega. “Prepričan sem, da je s tem presenetil veliko ljudi. Najbrž sem edini, ki me to ni presenetilo, saj ga poznam že dolgo časa. To je bilo prvič v 18 letih, da me je premagal, zato nisem presenečen, da se je odločil končati kariero. Zdaj ima družino, kateri bi se rad posvetil, želi več otrok in Formula 1 vzame veliko časa. Ali bom pogrešal najino rivalstvo? Seveda.”

Trikratni prvak je priznal, da bi raje videl, če bi mu Rosberg dal priložnost, da se v prihodnji sezoni spet pomerita in mu poskuša odvzeti naslov prvaka, čeprav ga Nemčeva poteza ne moti preveč. “Ne bi rekel, da me moti. Seveda je škoda, da mi ni dal možnosti, da bi mu odvzel naslov, toda takšna je njegova odločitev.”

Nekdanji dirkač McLarna je pojasnil, da se tudi konec njegove kariere počasi bliža. “Še vedno imam rad dirkanje. Zmagal sem na zadnjih štirih dirkah, zato je zame to pe vedno dobra sezona. Mercedesu dolgujem zelo veliko, saj so mi omogočili vstop v Formulo ena ter mi omogočili, da sem dosegel, kar sem dosegel. Ponosen sem, da sem del njihove znamke in moštva in veselim se nadaljevanja. Toda kdo ve, morda se tudi moj konec kariere bliža,” je dodal.