Hamilton “zašpecal” moštvenega kolega Rosberga

Avtor prispevka: , objavljeno 29. julija 2016 .

Izvršni direktor moštva Mercedes, Paddy Lowe ni bil preveč zadovoljen ob dejstvu, da je Lewis Hamilton po kvalifikacijah na lastno pest govoril s Charlijem Whitingom, direktorjem dirk, in zahteval pojasnila glede vožnje Nica Rosberga med izobešenimi rumenimi zastavami.

Rosberg je na Madžarskem v zadnjem poizkusu, ko se je steza iz kroga v krog bolj sušila in izboljševala, kljub rumenim zastavam odpeljal najhitrejši krog, ter tako Hamiltona izrinil na drugo mesto. Britanca je to tako razjezilo, da je kasneje popoldan stopil v stik z Whitingom in zahteval pojasnila. Aktualni prvak je sicer zanikal, da je zahteval, da komisarji preučijo Rosbergovo vožnjo, a ravno to se je zgodilo.

Komisarji so preučili posnetke in telemetrične podatke z dirkalnika in ugotovili, da je Rosberg “zadovoljivo upočasnil” kot so zapisali v izjavi zatem, tako da proti dirkaču Mercedesa niso ukrepali.

Po prostih treningih v Nemčiji pa je Lowe dejal, da bi bilo bolje, če bi Hamilton za pojasnila zaprosil preko ekipe. “Lewis bi moral sprejeti pojasnila s strani moštva, ki bi lahko pridobila še dodatna pojasnila, če bi bilo to potrebno,” je dejal Lowe. “Obžalovanja vredno je, da se je osebno sestal s Charlijem.”

Foto: Mercedes