Hamilton: Zaradi varčevanja motorja se na koncu nisem mogel boriti za zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2018 .

Lewis Hamilton je po dirki dejal, da že zdaj misli na varčevanja motorja, saj imajo v letošnji sezoni na voljo le tri motorje. Zato se ob koncu dirke v Avstraliji niti ni spustil v boj s Sebastianom Vettelom za zmago. Britanec je imel med uvodno dirko sezone, podobno kot njegov moštveni kolega Valtteri Bottas težave s pregrevanjem motorja. Po dirki je Hamilton dejal, da je želel napadati Vettela do konca, toda tega ni storil, saj je imel v mislih, da mora sezono zaključiti s tremi motorji, namesto s štirimi.
“Motor se je pregreval in s tem motorjem moram opraviti sedem dirk, vsaj sedem, čeprav upam, da jih bom lahko še več. Na začetku dirke sem vozil na vso moč, vendar sem bil nervozen zaradi pregrevanja motorja.”

“Proti koncu dirke sem ugotovil, da mi morda ne bo uspelo prehiteti Sebastiana v krogih, ki so ostali, saj so bile pnevmatike iz kroga v krog slabše, Vozil sem na 110% svojih zmogljivosti in zdelo se mi je neumno, da bi tvegal vse samo zaradi teh sedmih točk. Odločil sem se, da umirim svojo vožnjo in prihranim nekaj moči motorja za naslednje dirke. To sicer ni v skladu z mojim načinom razmišljanja o dirkanju, saj rad dirkam do konca na polno.”

“Dovolj dobro sem pripravljen, da bi se lahko boril do konca. Toda v smeri v katero gre ta šport z tem varčevanjem goriva, samo trije motorji, zato moraš razmišljati tudi o tem.”

“To zagotovo ni zanimivo navijačem, saj hočejo videti boj do konca. Toda jaz želim sezono zaključiti s tremi motorji, nočem uporabiti četrtega.”

Britanec je po dirki razložil, da njegovo komuniciranje z ekipo med dirko, ko je želel vedeti kako močno si ekipa želi, da zmaga je bilo plod njegovega razočaranja, saj ni vedel ali lahko vozi na vso moč.

Hamilton je z napadi na Vettla odnehal kmalu potem, ko je v zaključku dirke v devetem zavoju naredil napako.

“Bil sem mu zelo blizu, toda v devetem zavoju sem naredil napako na zaviranju in izgubil nekaj časa. Poizkušal sem še napadati, toda motor in pnevmatike so se zelo pregrevale. Uspel sem mu priti blizu, toda ne dovolj, da bi ga lahko prehitel.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish