Hamilton zaradi trčenja z Albonom ostal brez brazilskih stopničk

Lewis Hamilton Interlagos zapušča s sedmim mestom
Avtor prispevka: , objavljeno 17. novembra 2019 .

Lewis Hamilton je zaradi trčenje z Alexom Albonom ostal brez tretjega mesta, katerega je osvojil na VN Brazilije v Interlagosu. Dirkač Mercedesa je med varnostnim avtomobilom, ki je na stezo zapeljal zaradi trčenja Ferrarijevih dirkačev, nepričakovano zapeljal v bokse na menjavo gum, na stezo pa se je vrnil za Pierra Gaslya ter Alexandra Albona, medtem ko je Max Verstappen vodil.

Hamilton je hitro opravil z Gaslyem zatem pa se je zapletel z Albonom in Tajskega dirkača po trku zavrtel, ter oskubil uvrstitve na stopničke. Situacijo je izkoristil Gasly, ki se je zavihtel na drugo mesto, Hamilton pa se je moral zadovoljiti s tretjim mestom, katerega pa so mu komisarji odvzeli s časovno kaznijo petih sekund, zaradi katere je zdrsnil na sedmo mesto. S tem je na tretje mesto napredoval Carlos Sainz z McLarnom, ki pa je prav tako pod drobnogledom komisarjev zaradi uporabe DRS-a med varnostnim avtomobilom.

Če bo tudi Španca doletela kazen, bi na stopničke lahko napredoval Finec Kimi Raikkonen z Alfo Romeo, ki je za zdaj četrti.

Komisarji bodo v naslednjih urah imeli še veliko dela, saj poleg prekrškarjev z DRS-om preučujejo tudi trčenje Sebastiana Vettla in Charlesa Leclerca.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish