Hamilton: Zaključek za varnostnim avtomobilom ni bil dober

Avtor prispevka: , objavljeno 12. aprila 2015 .

Zmagovalec današnje velike nagrade Kitajske Lewis Hamilton si je želel boljši zaključek, kot vožnja za varnostnim avtomobilom. Kljub vsemu pa Britanec verjame, da je bila dodatna previdnost zaradi ustavljenega dirkalnika Maxa Verstappna povsem na mestu: “Varnostnega avtomobila si ob koncu dirke ni želel nihče, saj tudi ni nikomur prinesel nič dobrega. Po vrhu vsega pa je tudi zasenčil mojo zelo dobro dirko, vendar dokler ni nihče poškodovan, je to tudi najpomembnejše, ko se uporabi varnostni avtomobil.”

Lewis je bil seveda ob zmagi zelo zadovoljen, saj se je Mercedes vrnil nazaj na vrh po Vettlovi zmagi v Maleziji. Zadovoljen pa je bil tudi Rosberg, ki ob koncu dirke ni mogel ničesar več pridobiti: “Narediti nisem mogel ničesar več, vozili smo za varnostnim avtomobilom in tudi sicer sem imel prevelik zaostanek za napad. Zadovoljni smo, da smo prehiteli Ferrari, saj po Maleziji nismo bili več tako prepričani kje smo, to je dobro za ekipo, da nam je uspelo priti nazaj.”

Za uspeh Mercedesa je “kriva” tudi počasna vožnja Vettla, ki nekako na trših pnevmatikah ni bil dovolj hiter: “Na začetku smo vozili z mehkejšo različico, kjer smo bili kar solidni, a na trši smo pričakovali nekoliko hitrejše kroge. Glede na lansko sezono in trdo delo čez zimo, smo sedaj zelo blizu Mercedesa. Zadovoljen sem v ekipi in dobro delamo.”

 

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo