Hamilton za trčenje zopet krivi moštvo

Avtor prispevka: , objavljeno 6. junija 2015 .

Lewis Hamilton nesreči na drugem petkovem treningu ne pripisuje velike teže, toda poudaril je, da ni bila njegova odločitev, da zapelje na namočeno stezo.

Ko je po dobre pol ure drugi trening prekinil močan dež, so se pri Mercedesu odločili, da svoja dirkača na stezo pošljejo po nekaj podatkov, v primeru da bi tudi v nedeljo deževalo. Tako Hamilton kot moštveni kolega Nico Rosberg sta na stezo zapeljala na gumah za rahel dež, toda medtem ko se je Rosberg vrnil v bokse brez težav je Hamiltona na zaviranju pred lasnico presenetila količina vode na progi in Britanec je zdrsnil v zaščitno ogrado, kjer je razbil svoj dirkalnik.

“Kljub nesreči je za nami dober dan, zato sem glede tega sproščen,” je dejal Hamilton. “Toda ni bila moja odločitev, da grem na stezo. Skupaj smo presodili, da morda ni bilo najbolje, da smo šli na stezo, toda na koncu koncev to ni vplivalo na naš program,” je pojasnil in dodal:”Bilo je kot na ledu!”

Tehnični šef Paddy Lowe je pojasnil, zakaj so svoja dirkača poslali na stezo v dežju. “Ni se izšlo, kakor smo načrtovali. Na stezo smo šli zato, da bi vadili štart na mokri progi, saj tudi ponavadi na drugem treningu vadimo postopek štarta. Ker smo morali opraviti veliko dela, ko je bial steza še suha, smo se odločili za trening štartov v mokrih pogojih. Toda pogoji so se poslabšali hitreje, kot smo pričakovali in to je presenetilo Lewisa.

1
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo