Hamilton: Za dolgočasne dirke so krivi tisti, ki pišejo pravila

Lewis Hamilton je zmagal na VN Francije
Avtor prispevka: , objavljeno 24. junija 2019 .

Lewis Hamilton je dejal, da so za dolgočasne dirke krivi tisti, ki pišejo pravila in ne dirkači. Aktualni svetovni prvak, ki je v Franciji včeraj Mercedesu zagotovil osmo zmago na prav toliko letošnjih dirkah, je dejal, da je za vse kriv Bernie Ecclestone, oziroma njegova struktura odločanja o pravilih.

Petkratni svetovni prvak je v cilj pripeljal z 18 sekundami prednosti in dejal, da razume, zakaj gledalci menijo, da so dirke dolgočasne. Toda za takšno stanje niso krivi dirkači: “Mi nismo tisti, ki pišejo pravila. Ne vplivamo na tok denarja med moštvi. Pritisniti morate na ljudi, ki so na čelu športa, ki bi morali opravljati to delo. To poizkušajo, toda leto za letom sprejemajo slabe odločitve.”

Britanec je dejal, da ne bi poizkušal začiniti dirk tako, da bi tekmece spustil pred sebe, saj pravi, da bi bil kljub temu deležen kritik. Kljub temu pa je dejal, da je užival v dirki v Kanadi, kjer je vso dirko vozil za Sebastianom Vettlom in nato zmagal šele, ko so komisarji Nemcu prišteli pet sekundno kazen. “V takšnih dirkah ljudje najbolj uživajo. V dirkah, kot je bila ta v Franciji pa najmanj. Pomembno pa je, da se zavedajo, da za stanje nismo krivi dirkači. To je neprestani cikel v Formuli ena že leta in leta, še celo preden sem prišel v Formulo ena.

To je posledica odločitev Bernija Ecclestona. V svojem času je postavil strukturo, ki je še vedno ista in dokler se ta ne spremeni, se tudi stanje ne bo spremenilo. To ni moje delo. Moje delo je, da kot dirkač opravim svoje delo čim bolje.”