Hamilton: Za dirko v Monzi potrebujemo velik napredek

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2019 .

Lewis Hamilton od svojega moštva zahteva, da do prihodnje dirke v Monzi najdejo rešitve s katerimi bi izboljšali svojo hitrost na ravnini. Manko hitrosti Mercedesovega dirkalnika v primerjavi s Ferrarijevim je bil dobro viden celoten dirkaški vikend v Belgiji, ki ga je Britanec zaključil z drugim mestom.

Glede njihovo glavno težavo in dejstvo, da je že prihodnji teden na sporedu dirka v Monzi Hamilton pričakuje še en zahteven konec tedna.

“V Monzi so samo ravnine zato bo to verjetno zelo vesel vikend za Ferrarijeve navijače. Pred nami je torej še en zelo zahteven konec tedna, saj v Monzi ni veliko zavojev v katerih bi lahko z Valtterijem pridobila izgubljen čas na ravninah. V naslednjih dneh moramo nekako storiti drastičen napredek glede naše hitrosti na ravninah.”

“Očitno pa je naš dirkalnik nekoliko bolj prijazen do pnevmatik, kar bi lahko bila ponovno naša prednost v zaključku dirke.”

Kljub drugim mestom pa je Britanec ponovno povečal prednost v skupnem seštevku pred najbližjima zasledovalcema Valtterijem Bottasom ter Maxom Verstappenom.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish