Hamilton z rekordno dvoletno pogodbo

Avtor prispevka: , objavljeno 27. junija 2018 .

Lewis Hamilton naj bi v prihodnjih dneh, tik pred njegovo domačo dirko v Silverstonu, podpisal novo  pogodbo z Mercedesom, ki mu naj bi vsako izmed dveh let, prinesla 44 in pol milijona evrov. S tem se bo štirikratni svetovni prvak zavihtel med najbolje plačane britanske športnike, pogodba pa se bo iztekla tik pred novo večjo spremembo tehničnega pravilnika v formuli ena.

“Ne želimo več odlašati,” je šef moštva Srebrnih puščic, Toto Wolff dejal prejšnji konec tedna. “Pričakujem, da bo podpisana zelo kmalu.”

Wolff pa je namignil, da bo Mercedesova vozniška zasedba v prihodnji sezoni ostala nespremenjena, saj so očitno zadovoljni z vožnjo Finca Valtterija Bottasa. “Valtteri zelo dobro opravlja svoje delo, zato trenutno ne vidimo razloga, da bi spreminjali dirkaško zasedbo,” je pojasnil Wolff.

Uradna potrditev novih pogodb obeh dirkačev naj bi sledila prihodnji teden, če bo Bottas zares ostal v srebrnem dirkalniku, pa to pomeni, da so se zaprla ena vrata Danielu Ricciardu, ki se zanima za dirkaške sedeže izven moštva Red Bull.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish