Hamilton: Vettel ve, da moja prevlada ni zgolj naključje

Avtor prispevka: , objavljeno 6. januarja 2019 .

Lewis Hamilton pravi, da se Sebastian Vettel zaveda, da je bil Britanec, ki je v zadnjih petih sezonah osvojil štiri naslove svetovnega prvaka, v teh letih prevlade najboljši dirkač v karavani, zato to tudi brez težav sprejema. Vse odkar je Formula 1 presedlala na 6-valjne turbopolnjene hibridne pogonske agregate, je moštvo Mercedes med konstruktorji še neporaženo, edini naslov prvaka med dirkači pa je v tem času Hamiltonu speljal moštveni kolega Nico Rosberg.

Hamilton je zmagal na 51 izmed zadnjih 100 dirk, medtem ko je Vettel v vsej svoji karieri zmagal 52 krat, čeprav je v moštvu Red Bulla med 2010 in 2013 užival podobno obdobje prevlade.

Vettel se je zdaj v dirkalniku Ferrarija v zadnjih sezonah povsem približal Srebrnim puščicam, naslov prvaka pa se mu je izmuznil šele na zadnjih dirkah lanske sezone. Hamilton tako upa, da se njegov največji tekmec zaveda njegovih dosežkov. “Ne glede na to, kaj sva doživela v preteklosti, kaj vse sva počela, se Sebastian zaveda, kako težko je doseči to, kar sva dosegla. Mislim, da ve, da takšni rezultati niso takšni po spletu srečnih naključij. Ko je on osvojil štiri naslove svetovnega prvaka, pri tem ni šlo za srečo enako pa velja tudi za moje naslove,” še trdi Hamilton.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish