Hamilton: Vettel se je danes osramotil

Avtor prispevka: , objavljeno 25. junija 2017 .

Lewis Hamilton meni, da se je tekmec za letošnji naslov svetovnega prvaka Sebastian Vettel osramotil s svojim obnašanjem na VN Azerbajdžana, ko sta dirkača za varnostnim avtomobilom trčila. Hamilton, takrat vodilni na diri, je po napovedanem umiku varnostnega avtomobila upočasnil tempo pred vstopom v petnajsti ovinek steze v Bakuju, pri tem pa je vanj trčil Vettel. Nemec je nato zapeljal ob bok dirkaču Mercedesa in mu jezno žugal, pri tem pa je njegovega ferrarija zaneslo v Hamiltonov dirkalnik, pri čemer je prišlo do dotika.

Vettla so komisarji zaradi nevarne vožnje kaznovali z desetsekundnim postankom v boksih. “Vodil sem zato sem jaz narekoval tempo. Kot pri vseh letečih štartih sem na istem mestu upočasnil,” je pojasnil Hamilton. “Očitno je spal, zato je zapeljal v moj zadek, kar mi ni bilo sporno. Toda to, da je zapeljal ob mene, namerno zavil vame in jo odnesel praktično brez kazni in je dirko končal četrti, je po mojem mnenju sramotno. Danes se je zares osramotil,” je še dodal Britanec, ki je še ne dolgo nazaj Vettla opeval kot častnega tekmeca. “Če želi dokazati da je pravi moški, naj to stori izven dirkalnika. Nevarna vožnja, ki ogroža druge dirkače, za kaj takega ni sprejemljiva. K sreči nismo vozili hitro, saj bi se vse skupaj lahko končalo precej drugače, če bi bile hitrosti višje. Le predstavljajte si otroke, ki so spremljali današnjo dirko in so bili priča takšnemu obnašanju štirikratnega svetovnega prvaka…mislim, da sem s tem povedal vse.”

Novinarji so dirkača Mercedesa povprašali, ali je zdaj častnega boja za naslov konec, na kar je odgovoril: “Zame ne. Sam bom nadaljeval, tako kot do zdaj. Ta konec tedna smo bili boljši, na naslednjih dirkah pa smo lahko še boljši. Mislim, da se v težkih časih pokažejo pravi obrazi, tako da je za mano dober dan.”

Foto: Mercedes