Hamilton: Verstappen ne sprejema zrelih odločitev

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2018 .

Lewis Hamilton se je po dirki podvomil v zrelost Maxa Verstappna in namignil, da bi kdo izmed izkušenejših dirkačev včeraj Red Bullu privozil kar nekaj točk.
Britanec in Nizozemec sta v prvem zavoju drugega kroga zadela drug drugega. Hamilton jo je odnesel brez poškodb dirkalnika, Verstappnu pa se je poškodoval volan in počila guma. Zaradi poškodbe diferenciala je nato tudi odstopil. Vodja ekipe Red Bull Christian Horner je dejal, da je bila to nesreča med dvema pravima dirkačema in to je to kar gledalci želijo videti. Toda Hamilton je dejal, da bi izkušenejši dirkač znal pripeljati kar nekaj točk ekipi na tej dirki. Britanec je dejal:

“Zanimivo je kar je rekel Christian, saj imajo dirkalnik s katereim bi morali dosegati dobre rezultate. In preko takih potez, ki so posledica neizkušenosti ali pa ne zrelih odločitev ne dosegajo rezultatov, ki bi jih lahko. Danes bi lahko imel dobro dirko, saj je dovolj dober dirkač za to. Jaz si pri sebi mislim, če bi Fernando danes sedel v njegovem dirkalniku bi končal zeli dobro dirko in osvojil kar nekaj točk za ekipo Red Bull. Tudi če bi jaz sedel v njegovem dirkalniku bi osvojil točke. Samo upam, da se iz takšnih stvari zna kaj naučiti. Tudi sam sem šel čez to obdobje tako, da vem kako je.”

Štirikratni svetovni prvak je dejal, da je Nizozemcu v ovinku pustil dovolj prostora.
“Dirkala sva, kar je vredu. Ko me je hotel prehiteti po zunanji strani sem bil nekaj časa spredaj, nato pa sem sprejel poraz, saj sem vedel, da me bo poizkušal izriniti. Nato pa sva zadela.”

Horner je dejal, da je krivda za oba dirkača enaka.
“To je bilo dirkanje na nož. Oba sta takšna dirkača, da rada dirkata tako. Ko združiš takšno kombinacijo dobiš to, za kar ljudje gledajo ta šport. Kriva sta oba enako. Jasno je, da bosta oba dirkača okrivila drug drugega. Žal je prišlo do dotika in sprednje krilce Hamiltona je predrlo Maxovo pnevmatiko. Lewis je imel srečo, da ni poškodoval še svojega dirkalnika.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish