Hamilton: Verstappen je vedel, da bova trčila

Avtor prispevka: , objavljeno 12. septembra 2021 .

Lewis Hamilton pravi, da je Max Verstappen pred prehitevanjem, ki se je končalo s trčenjem in odstopom, vedel, kaj se bo zgodilo. Oba tekmeca za naslov sta odstopila po trčenju v 26. krogu dirke Formule 1 za veliko nagrado Italije v Monzi, potem ko sta rahlo zadela že v prvem krogu dirke v drugi šikani.

Po trčenju je Verstappnov dirkalnik pristal na Hamiltonovem, pri čemer je guma Red Bullovega dirkalnika zadela Britančevo čelado, a zaradi varnostnega loka do hujšega ni prišlo. Po dirki je Hamilton seveda krivdo valil na tekmeca: “V prvem ovinku sem bil pred njim, ko sem zapeljal v dugi ovinek pa je bil na meni.” Po mnenju dirkača Mercedesa se je ponovil scenarij prvega dotika na dirki. “Bilo je povsem enako, le da sem se tam umaknil. Danes ni želel popustiti. Ko sva zapeljala v drugi ovinek je vedel, kaj se bo zgodilo. Vedel je, da bo zapeljal čez robnik a je to vseeno storil.”

Hamilton je pred obiskom komisarjev potožil nad bolečinami v vratu, katere je povzročila guma, šef moštva Mercedes, Toto Wolff pa je dejal, da je Verstappen izvedel taktični prekršek.

Verstappnov dirkalnik je pristal na Hamiltonovem, kolo Red Bullovega dirkalnika pa se je celo dotaknilo Britančeve čelade.

“O tem, kdo je kriv, bodo odločali komisarji, tko kot ponavadi, toda če bi se to zgodilo pri nogometu, bi šlo za taktišni prekršek. Vedel je, da bo Hamilton zmagal, če bi na stezi ostal pred njim.”

Wolff je pred zaslišanjem komisarjev dejal, da kolikor je razbrati s posnetkov, Verstappen ni bil ob Hamiltonu, kar bi pomenilo, da je večji del krivde na njegovi strani. “Če primerjamo s četrtim ovinkom, se vidi, da Lewis ni imel nič prostora, oziroma ga je potisnil s steze. Toda naj odločijo komisarji. Ne želim biti razsodnik, kot nekateri moji kolegi. “Vendar če pogledamo četrti ovinek je Lewis popustil, tokrat pa je bilo Maxu jasno, da se bo končalo s trčenjem.”

Wolff je v svojem slogu komisarjem namignil, da morajo nekaj ukreniti. “Če ne bodo ukrepali, se bodo te stvari nadaljevale. V Silverstonu se je nesreča pripetila pri visoki hitrosti. Tu je en dirkalnik končal na drugem. Kako daleč bomo šli? Morda se bo naslednja nesreča zgodila pri visoki hitrosti, dirkalnika pa bosta pristala en na drugem. Tokrat je kolo pristalo na Lewisovi glavi.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish