Hamilton večkrat želel prestopiti k Red Bullu

Avtor prispevka: , objavljeno 20. januarja 2016 .

Šef moštva Red Bull Racing, Christian Horner je razkril, da si je Lewis Hamilton na vsak način želel prestopiti v njihov tabor, preden je iz McLarna odšel k Mercedesu.

Hamilton je kariero v formuli ena začel pri McLarnu, kjer se mu je že v prvi sezoni za las izmuznil naslov svetovnega prvaka. Tega je na vrhuncu moči moštva osvojil leto kasneje, zatem pa so sledile štiri neuspešne sezone, v katerih so se odnosi z moštvom dodobra skrhali. Težka sezona 2012, polna tehničnih okvar je Hamiltona prepričala k prestopu v Mercedes. Po besedah Hornerja, pa je Britanec pred tem večkrat poskušal najti prostor v Red Bullu, saj je moštvo Mercedes do takrat v treh sezonah samostojne tovarniške ekipe zmagalo na eni sami dirki.

“Želel je voziti za Red Bull,” je povedal Horner tako pojasnil, zakaj se je Hamilton leta 2011 na dirki za VN Kanade mudil v Red Bullovih pisarnah. “To ni bilo edinkrat, da nas je obiskal. Na vsak način je želel sesti v naš dirkalnik. Želel je dirkati ob Sebastianu (Vettlu) že v sezoni 2012, a to ni bilo mogoče. Tik preden je podpisal z Mercedesom, nas je poskušal še enkrat prepričati, da bi se nam pridružil v sezoni 2013.”

Horner je izdal, da je prav on igral ključno vlogo pri Hamiltonovem prestopu k Mercedesu. “McLaren je bil zelo dober v sezonah 2011 in 2012 in menil sem, da bo za nas bolje, če Hamilton dirka za Mercedes, namesto za McLaren,” je pojasnil Horner. “Ker ga nismo mogli sprejeti v naše moštvo, sem spodbudil Nikija Laudo, da ga vzame k Mercedesu, s čimer bi oslabili McLaren. Takrat pa si seveda nisem niti predstavljal, da bodo Srebrne Puščice tako močne, kot so danes,” je še dodal Horner.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish