Hamilton upa, da posodobitve prestrašijo tekmece

Avtor prispevka: , objavljeno 28. junija 2018 .

Moštvo Mercedes bo na dirki za VN Avstrije, ki bo ta konec tedna, na svoj letošnji dirkalnik namestilo največji paket posodobitev do zdaj. Lewis Hamilton, vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva pa pravi, da so se pri posodobitvah dirkalnika posvetili kvaliteti le-teh in ne količini.

V taboru Srebrnih puščic niso veliko govorili o novostih na njihovem dirkalniku, toda v boksih smo lahko videli velike spremembe posameznih delov dirkalnika, še najbolj so se spremenile stranice in stranska krilca. Hamilton je priznal, da še ne ve, kaj vse bo imel ta konec tedna novega na dirkalniku, a da gre za največji paket posodobitev letos. “Na koncu koncev so posodobitve dirkalnikov tekom sezone vedno zelo izenačene,” je povedal. “Do zdaj dirkalnika nismo veliko razvijali, zato je lepo videti novosti. Vem, da so si v tovarni prizadevali, da bomo uporabili kvalitetne nove dele, ne le veliko število le teh. Zagotovo nam bodo novosti pomagale v našem boju in upam, da bodo prestrašile naše tekmece. Komaj čakam na prve kroge, saj ponavadi takoj začutiš spremembe pri podtlaku.”

Štirikratni svetovni prvak pa v Spielbergu pričakuje zelo tesne kvalifikacije, saj je krog okrog steze Red Bull Ring kratek, tako da bi se lahko najboljši časi gibali blizu ene same minute. “Vsi so sem pripeljali nove dele dirkalnikov. Pričakujem, da bodo to najbolj tesne kvalifikacije letos. Imam tak občutek, toda lahko da se motim. Celo upam, da se motim in upam, da bosta oba naša dirkalnika na prvih dveh mestih, z veliko prednostjo.”

Novosti se seveda veseli tudi Hamiltonov moštveni kolega Valtteri Bottas. “Upam, da nam prinesejo veliko izboljšanje. Seveda bomo morali še malce počakati, da bomo videli, kako se obnesejo. Toda vsaj na papirju gre za dobre izboljšave, katere krvavo potrebujemo. Letos smo veseli vsakršne, še tako majhne pridobitve. Prejšnji konec tedna se je nov motor zelo dobro izkazal, toda tudi na tem področju so razlike med nami in Ferrarijem zelo majhne. Zdi se mi, da nimamo prednosti, kakršno smo imeli v preteklih sezonah, zato so vsakršni majhni napredki zelo pomembni,” je še dodal Finec.


Ko ste že tukaj…

…bi vas prosili za veliko uslugo. Še nikoli ni našega portala Svet Hitrosti bralo toliko ljudi, a dohodki od oglasov so majhni pa še ti vpadajo. Svojih prispevkov ne nameravamo skrivati za obvezno naročnino, zato vas prosimo za pomoč.

Čeprav novice pišemo v prostem času, pogosto prehitimo izkušenejše, poklicne športne novinarje, kar nam vzame veliko časa. A to delo nas veseli, Vam bralcem pa bi radi ponudili še več vsebin, tudi iz prve roke, za kar pa bi potrebovali več finančnih sredstev. Če bi nas vsak, ki bere naše novice, podprl, bi bila naša prihodnost varna. Pomagate nam lahko že z donacijo 1€, vzelo pa vam bo le minutko časa! Že vnaprej se vam zahvaljujemo!

[paypal-donation]

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish