Hamilton trdi, da ni prva violina

Avtor prispevka: , objavljeno 26. marca 2013 .

 

Lewis Hamilton zanika, da pri moštvu Mercedes uživa statues prvega dirkača, kakor trdi Red Bullov svetovalec Helmut Marko. Britanec trdi, da je pred prestopom iz McLarna zahteval enakopraven status v ekipi.

Marko je kmalu po dirki za VN Malezije, kjer je šef ekipe Mercedes Ross Brawn večkrat ukazal Nicu Rosbergu, da naj ostane na četrtem mestu za Lewisom Hamiltonom, izjavil:” Pri nas svoja dirkača obravnavamo enakopravno, ne tako kot pri Mercedesu, kjer je jasno, kdo je številka ena.”

Toda Hamilton je Markove trditve odločno zavrnil in dejal, da je ravno pri Red Bullu jasno, kdo je prvi dirkač ekipe. “To je neumnost,” je dejal Britanec. “Imajo jasno številko ena in dirkača številka dve, vedno so ju imeli. Zato so tudi imeli težave, ki so jih imeli. Pri nas ni prvega in drugega dirkača.

Vedno sem trdil, takoj, ko sem stopil v stik z ekipo, da hočem biti enakopraven. Sploh mi niso ponudili favoriziranja, a sem vseeno želel izpostaviti, da nisem dirkač, ki bi to zahteval, tako kot jih to dela večina.”

Prvak iz sezone 2008 je zanikal tudi izjave Bernija Ecclestona, da je lani želel prestopiti k Red Bullu, namesto k Mercedesu. “Niti ne vem, kaj naj rečem na njegove izjave. Mislim, da je rekel nekaj o mojih pogajanjih z Red Bullom? Svojim menedžerjem sem naročil, naj govorijo z vsemi ekipami in naj mi najdejo najboljšo opcijo.

Ni bilo neke določene ekipe, kamor sem želel. Zdaj pa sem tu pri Mercedesu, in to je bila moja najboljša odločitev.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish