Hamilton: To je pravo dirkanje!

Avtor prispevka: , objavljeno 14. maja 2017 .

Lewis Hamilton je bil po dirki v Barceloni nadvse navdušen nad dvobojem, ki sta ga s Sebastianom Vettlom uprizorila na današnji dirki za VN Španije. Dirkač Mercedesa, ki je dirko začel z najboljšega štartnega položaja, je bil še toliko bolj vesel, ker je bil na koncu zmagovalec dvoboja. Vettel je trikratnega svetovnega prvaka po štartu prehitel, potem pa je v petnajstem krogu zapeljal na postanek, kjer je na svoj dirkalnik nadel mehke gume. Hamilton je prvi “stint” dirke podaljšal za šest krogov in izbral srednje trde gume. Vettel je izgubil večji del več kot osem sekundne prednosti, ko je vozil za Hamiltonovim moštvenim kolegom Valtterijem Bottasom, a je Nemec še vedno vodil. Toda strategi pri Mercedesu so Britanca v bokse poklicali v 37. krogu, ko se je končalo obdobje virtualnega varnostnega avtomobila zaradi odstopa Stoffela Vandoorna, in ga nazaj na stezo poslali z mehkimi gumami. Pri Ferrariju so reagirali prepozno in Vettla na menjavo poklicali krog kasneje, Nemec pa je moral uporabiti srednje trde gume. Na stezo se je vrnil ob bok Hamiltonu, katerega je v prvem ovinku po dotiku s kolesi vendarle zadržal za sabo. Toda na trših in s tem počasnejših gumah je Vettel imel le majhne možnosti, da bi Hamiltona zadrži za sabo, nekaj krogov kasneje pa se je Britanec s pomočjo DRS-a odpeljal mimo.

“V ekipi so opravili neverjetno delo,” je priznal Hamilton. “To je pravo dirkanje, tesno, kot le kaj. Sebastian je bil ves čas neverjetno blizu, bil je neverjetno hiter. Moštvo je izbralo odlično taktiko. Na štartu niti ne vem, kje se je zalomilo. Moram se pogovoriti s svojimi inženirji, saj štart ni bil dober. Mislil sem, da sem naredil vse tako, kot je treba, toda kolesa so se mi precej zavrtela v prazno.”

Glede obračuna z Vettlom, v katerem je po dotiku moral zapeljati na izletno območje, pa je dejal: “Mislim, da me je izrinil s proge, toda bil sem tik ob njemu. Toda dirkanje bi moralo biti takšno in všeč mi je bilo. Spremenil ne bi ničesar,” je še dodal.

Foto: Mercedes