Hamilton tik pred dirko izgubil tri štartna mesta!

Avtor prispevka: , objavljeno 5. julija 2020 .

Lewis Hamilton je po protestu moštva Red Bull Racing, na odločitev komisarjev, da Britanca ne kaznujejo zaradi neupoštevanja rumenih zastav, vendarle bil kaznovan z odvzemom treh štartnih mest na današnji dirki za VN Avstrije.

Hamiltona so komisarji sprva oprostili prekrška, saj naj bi istočasno bili prikazani rumeni in zeleni signali, Hamilton pa se je zagovarjal, da na mestu, kjer je s steze zapeljal Valtteri Bottas sploh ni videl rumenih opozorilnih znakov. Pri Red Bullu pa so se na odločitev pritožili in komisarjem predstavili nove dokaze – 360 stopinjski posnetek kroga z dirkalnika #44. Na posnetku se je, kot je pisalo v izjavi za javnost, videlo, da je ob stezi utripala rumena luč, ki je enakovredna rumeni zastavi. Zaslišanje je potekalo 90 minut pred začetkom dirke, aktualni svetovni prvak, ki bi sicer dirko začel z drugega mesta, pa bo zdaj zmago lovil s petega.

Max Verstappen, Lando Norris ter Alexander Albon bodo za eno mesto napredovali. Hamilton je že lani na kvalifikacijah za VN Avstrije izgubil tri štartna mesta zaradi oviranja Kimija Raikkonena.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish