Hamilton: Temperatura steze je imela velik vpliv na današnjo zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 13. maja 2018 .

Lewis Hamilton je dejal, da je bila današnja prepričljiva zmaga tudi posledica nekoliko višjih temperatur steze, kar bi lahko imelo pomembno vlogo tudi v Monaku.
“Mislim, da je to, da je bilo sončno praktično celoten vikend imelo pomembno vlogo pri sami zmagi. Temperatura steze je bila višja kot na prejšnjih dirka, kar nam je ustrezalo. Malo pa je pripomogla sama steza, ki dirkalniku ustreza, šele naslednje dirke nam bodo dale odgovor na to ali je bila res steza tisti faktor. Toda mislim, da je to posledica izboljšav in razumevanje našega dirkalnika.

Na vprašanje ali je zaradi te zmage bolj miren pred dirko v Monaku je dejal:
“Ne, niti slučajno. Monako je zelo zahtevna steza in upam, da bo lepo vreme tam. Če bo toplo, potem noben naš dirkalnik ne bo imel težav z pnevmatikami. Če bo hladneje imamo lahko težave. Tja gremo zelo samozavestno, še vedno imamo veliko dela pred seboj, da dosežemo cilj.”
“Moramo iti dirko po dirko. Ta vikend je bil za nas zelo uspešen, ekipa je opravila izvrstno delo, saj smo se izboljšali na vseh področjih. Kot sem že dejal sem si želel take zmage. Ko sem prišel skozi cilj sem bil vesel, saj sem storil vse kot sem si želel.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish