Hamilton se distancira od slabega poraženca Wolffa

Avtor prispevka: , objavljeno 22. januarja 2022 .

Nekdanji svetovni prvak F1, Jacques Villeneuve meni, da se Lewis Hamilton po porazu v Abu Dabiju ne javlja v javnosti, ker se želi oddaljiti od “slabega poraženca” Tota Wolffa, čigar vedenje v zadnjih minutah lanske finalne dirke ni bilo ravno zgledno.

Kanadčan je šefa Mercedesove ekipe označil za slabega poraženca zaradi napetih dialogov z vodstvom dirke po radijski zvezi, vse od konca dirke pa Hamilton, razen intervjuja z Jensonom Buttonom, ni dajal intervjujev, niti se ni oglašal na socialnih omrežjih, kjer sicer pogosto deli svoja mnenja.

Wolff je v medije lansiral celo možnost, da se Hamilton po težkem porazu ne vrne v dirkalnik Formule 1, toda Villeneuve meni, da njegov molk sporoča drugo: “Njegov molk interpretiram kot distanciranje od Wolffa,” je povedal Villeneuve. “Tudi ko si poražen, to lahko storiš z nekim dobrim slogom, toda Toto se je obnašal kot nekdo, ki igra Monopoli in preverne igro, ker izgublja. Wolff se je pokazal v slabi luči, Hamilton pa je glede tega zelo občutljiv, saj razmišlja o svoji prihodnosti v ZDA, morda celo v Hollywoodu.”

Villeneuve meni, da Hamilton tačas tehta, ali se sploh izplača vrniti in poizkušati osvojiti osmi naslov svetovnega prvaka. “Odvisno, kako dober bo Mercedesov dirkalnik in če bo z njim možno zmagovati z lahkoto ali ne. Lewis je tudi malce utrujen. Po odhodu (Nica) Rosberga je imel nekaj lahkih sezon, zagotovo pa si ne želi še ene sezone, kot je bila lanska. Prepričan je bil, da lahko zlahka podre vse rekorde, a se to ni zgodilo, potem pa je še ostal brez naslova prvaka. Bilo je, kot da bi v rokah že držal diamant, pa bi ti ga nekdo vzel v zadnjem trenutku. Udarec je bil precej bolj boleč, kot če bi Verstappen vodil celo dirko,” še dodaja Villeneuve.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish