Hamilton se boji, da bo Mercedes v Monaku za Ferrarijem in Red Bullom

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2018 .

Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton se boji, da njegova ekipa v Monaku tretja najboljša ekipa in pričakuje, da bosta Ferrari in Red Bull zelo močna. Britanec je imel lani v Monaku zelo slab dirkaški vikend, potem, ko je na kvalifikacijah osvojil štirinajsti položaj, dirko pa končal kot sedmi. To je bila edina dirka v lanski sezoni na kateri na zmagovalnem odru nismo videli nobenega dirkača Mercedesa. Vodja ekipe Toto Wolf pa se boji, da se to lahko ponovi tudi letos. Na današnji tiskovni konferenci je Hamilton dejal, da obstaja možnost, da bosta oba dirkača Mercedesa imela precej slabši ritem na dirki od Ferrarija in Red Bulla.
“Pričakujem, da bo zahteven vikend, ne bo nemogoče, toda prav lahko se zgodi, da bomo počasnejši od naših glavnih rivalov.”
“Vse to bomo izvedeli jutri na prostih treningih. Videli bomo kakšen je naš pravi ritem in kje smo v primerjavi z konkurenco. Tega izziva se sicer zelo veselim, glede na lansko dirko je vse mogoče.”
Britanec je ob tem dodal, da se je Mercedes od lanske preizkušnje veliko naučil.
“Zadovoljni smo z našo pripravo, zagotovo je bolje kot lani.”
Na lanski preizkušnji je bil Mercedes sicer drugo najhitrejše moštvo, saj je kljub težavam Hamiltona Valtteri Bottas osvojil tretji štartni položaj in za Raikkonenom na kvalifikacijah zaostal le za pol desetinke sekunde. Zaradi boljše strategije Red Bulla pa Finec na koncu ostal brez uvrstitve na zmagovalni oder.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish