Hamilton razkril šibko točko Mercedesa v letošnji sezoni

Avtor prispevka: , objavljeno 8. januarja 2019 .

Čeprav bodo nova pravila glede aerodinamike dirkalnikov Formule ena letos morda premešala karte, je Lewis Hamilton prepričan, da bo Mercedesov dirkalnik še vedno v boju za zmage. Toda prav aerodinamika dirkalnika bi bila lahko njihova največja šibka točka letos.

Moštvo Mercedes v zadnjih petih sezonah med konstruktorji še ni bilo poraženo, tako da letos lovijo rekordni šesti zaporedni naslov konstruktorskega prvaka, ki ga je med 1999 in 2004 zabeležilo moštvo Ferrari. Toda moštva v novo sezono vstopajo z nekaj negotovosti, saj bi se lahko na krilih sprememb tehničnega pravilnika letos na vrh zavihtelo drugo moštvo.

Hamilton, ki je lani osvojil svoj peti naslov svetovnega prvaka, četrtega v dirkalniku Mercedesa, je prepričan, da bodo v moštvu Srebrnih puščic vendarle našli odgovore, toda sprememba pristopa bi lahko pomenila poraz. “Približno že vemo, kaj bi lahko bila šibka točka našega letošnjega dirkalnika,” je povedal. “Toda dokler ne spremenimo svojega pristopa, verjamem v ekipo in verjamem, da bomo našli odgovore. Nekatera moštva se po obdobju zmag usmerijo še k drugim zadevam, zaradi česar izgubijo fokus. Dokler se to ne zgodi pri Mercedesu sem prepričan, da lahko nadaljujemo svoj niz zmag.”